Onze dirigent

Dirigent Alice Hendriks studeerde piano en orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Gedurende tien jaar was zij als begeleider verbonden aan de Toneelacademie van Maastricht. Enkele jaren dirigeerde zij het symfonieorkest van de Maastrichtse Muziekschool en als repetitor verleende ze medewerking aan enkele producties van Opera Zuid. Van 2001-2013 was dirigent van het Symfonieorkest Avanti.

Momenteel is zij werkzaam als repetitor bij de jaarlijkse masterclass voor operazangers, Acting For Singers, van de ‘Jekerstudio’ in Maastricht en van internationaal bekende solisten. Als dirigent is zij verbonden aan het vocaal ensemble Cantori La Vera en de Oratorium Vereniging Sittard. Met dit koor, solisten en het Limburgs Symfonie Orkest voerde zij vele grote koorwerken uit, bijvoorbeeld Die Schöpfung van J. Haydn, de Hohe Messe van J.S. Bach en de Misa Tango van L. Bacalov.

In december 2008 dirigeerde zij in het kader van het 125-jarige jubileum van het LSO en Kumulus een gezamenlijk concert van beide orkesten in een overvol theater aan het Vrijthof, waarbij de jonge muzikanten konden kennismaken met de professionele musici. I

2010 was zij de drijvende kracht achter de Limburgse première van het Stabat Mater van Karl Jenkins in de Sittardse Stadsschouwburg, samen met het Limburgs Symfonieorkest en een Iraans ensemble.

In 2014 dirigeerde ze The Peacemakers van Jenkins, ter herinnering aan 70 jaar bevrijding van Sittard. In 2015 dirigeerde zij de opera “Die Schuldigkeit des Ersten Gebotes” van Mozart. Najaar 2015 was zij als pianiste verbonden aan de muziekdramatische productie Glas.

Voorjaar 2016 stonden o.a. het Requiem van G. Faure en J. Rutter op het programma. Tevens heeft zij in het kader van het 70-jarig jubileum van de OVS Mass of the Children van J. Rutter uitgevoerd.

In juni 2017 dirigeerde ze de première van de operette Donna Marguerita van Math Niël. Ook verleende ze muzikale medewerking aan de tournee van de kinderopera Koco in de Wolken. Rond Driekoningen 2018 had ze de muzikale leiding van de productie Amahl en de Nightvisitors van Menotti.